Sivut

maanantai 10. helmikuuta 2020

Lumouksen paluu

Jo hyvän aikaa editointipöydällä pyörineen Lumous Photozinen toinen osa on nyt realisoitunut osaksi käsinkosketeltavaa todellisuutta. Tarkemmin sanottuna tämä tapahtui viime perjantaina.

Toteuttamisessa vierähti oman aikansa, koska jäin pohdiskelemaan julkaisun merkitystä ja tarpeellisuutta. Ihan aiheellisia pohdintoja kenelle tahansa, joka ajattelee julkaista jotain enemmän kuin yhden kappaleen. Tein tämän kuitenkin lähtökohtaisesti itseäni varten, mutta olihan tämä pakko julkaista koska se on samalla myös oman aikansa dokumentti.



Lumous Photozine II on luonnollista jatkumoa edeltäjälleen, mutta se on myös laajempi uuden vuosikymmenen pienlehti  ja laajennetuin aihein, totta kai. Pääpaino on edelleen perinteisessä mustavalkokuvauksessa, mutta bonuksena on kenties pienlehtien peruskauraan kuuluvaa materiaalia, kuten valikoituja lehtileikkeitä ja muita mielenkiintoisia löytöjä eri paikoista.

Sisältö on paremmin jäsenneltyä kuin edeltäjässään, muodostaen erilaisia aihepiirejä ja kokonaisuuksia. Kuvien kerronta on tärkeässä roolissa mikäli sisältö on enimmäkseen niiden varassa. Kertovuuteen olenkin kiinnittänyt erityistä huomiota. Mukana on toki myös luettavaa, jotta ei menisi pelkästään kuvien katseluksi.




Lehti on toteutettu perinteisen juhlavasti kopiokoneella ja on kooltaan A5. Sivuja on tässä numerossa 28 ja kannet ovat paksumpaa 160g/m2 kartonkia.

Tästä on olemassa ainoastaan 20 kappaleen numeroitu painos, joten jos halajat saada yhden näistä itsellesi, saat sen omaksesi 8 eurolla (+ postikulut 2 e). Ja miksi ihmeessä et haluaisi? Ota siis yhteyttä sivun laidassa ilmoitettuun sähköpostiin tai jollain muulla viestimellä!

---

The return of Lumous Photozine 

This brand new issue of Lumous Photozine has been hanging on my desktop publisher for some good amount of time, but now it's here as a real physical zine. Actually the release was already on last Friday.

It took a little time to get this out as I was thinking about the meaning and necessity of this zine. I think it's useful for anyone who is about to release something more than just one piece. Mainly I did this for myself, but I had to release it as it's kind of a document of the time we are living right now.

This issue is bigger and more elegant than the first one. This is a zine of a new decade with new subjects. Of course the main part is analog black and white photography, but there's also some content which is more typical for zines in general such as selected paper clippings and other interesting stuff I have found.

The content is more structured than in the first issue creating different topics and moods. Selecting photos requires some special attention if there's not much text that ties all that stuff together. Different photos create stories together and I have paid some attention that it makes sense. There's also some text too (in Finnish).

This is a photocopy in A5 size with 28 pages. The cover page is thicker 160g/m2 cardboard. I made only 20 copies of this issue. 8 € (+ postage).

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti