maanantai 22. elokuuta 2016

Valottunut filmin pää

Valokuvani - vahingossa valottunut!

Fotoliikkeellä on ilmeisesti käynyt pieni harmillinen virhe filmini kehittämisessä: noin neljäsosa ensimmäisestä ruudusta on päässyt valottumaan yläosastaan. Rullafilmin valottuminen tällä tavalla toisesta päästään voi käsittääkseni tapahtua vain silloin kun kuvattu filmirulla aukaistaan ja se asennetaan kehityslaitteeseen. En tosin tiedä millaisella laitteistolla fotolabbikset kehittävät filmejä tai millä tavalla ne ylipäätään syötetään tai puolataan koneeseen (etenkin rullafilmit), mutta valottuminen ei mielestäni ole voinut tapahtua muussa vaiheessa. Kun filmi ladataan kameraan ja sen takakansi lopuksi suljetaan, on filmi edelleen mustan taustapaperin välissä ja kelataan vasta tämän jälkeen aloituskohtaan. Latausvaiheessa se ei mielestäni siis ole voinut tapahtua.

Harmillista, mutta ei maailma tähän kaadu. Yhtä hyvin esimerkiksi digikameran muistikorttiin olisi voinut sattua jonkinlainen tallennusvirhe, jolloin kuva olisi menetetty. Pienet yllätykset ja sattumukset kuuluvat valokuvaukseen ja muuhunkin elämään.---

Exposed film end

My photograph -  accidentially exposed to the light!

There must have been some kind of mistake in a local photolab: a quarter of the first frame of my film is exposed to the light. I think this kind of accident can only happen when you open the exposed film roll and put it in a developing machine. I don't know what kind of equipment they use in the photolab or how they put the exposed film into the machine, but I don't think there is any other phase where this could happen. When you load the film in your camera and close the film chamber, the film is still inside the black wrapping paper. You wind the film until you can take the first frame. So this could not have been happened on the loading phase.

It's a pity that the photo got ruined, but it's not the end of the world. For example this could have been happened with your digital camera if there was some issues with your memory card. Small accidents belong to photography and life in general.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti