Sivut

perjantai 19. elokuuta 2016

Musapiknikillä Kelan kanssa

Kävin parisen viikkoa sitten kääntymässä Kupittaan puiston Musapiknikillä. Piknik-kori eväineen ja muine varusteineen puuttui kokonaan sillä tarkoitukseni oli käydä katsomassa vain Anssi Kelan keikkaa. En ole aiemmin nähnytkään häntä livenä ja muutenkin olen tutustunut Kelan tuotantoon lähinnä vain pintapuolisesti radion kautta. Tiedän hänet kuitenkin eteväksi ja monipuoliseksi muusikoksi, vaikka en itse erityisesti kuuntele kevyehköä suomenkielistä musiikkia.

Kanniskelin tietenkin kameraa mukanani kuten suurin piirtein kaikilla keikoilla. Tällä kertaa mukanani oli Mamiya, jota en ole koskaan käyttänytkään konserteissa. Oikeastaan oli oikein hyvä asia, että Kelan keikka oli ajoitettu jo kuuden aikaan illalla, jolloin oli vielä mukavan valoisaa. Olen joskus yrittänyt kuvata värifilmillä hämärillä keikoilla ja jälki on aina ollut aivan hirveää, koska keinovalo vääristää värit päivänvalofilmeillä hyvin keltaisiksi ja kuvien tarkkuus on myös ollut surkea. Vika on joskus saattanut olla myös kuvaajassa.

Mutta Anssi Kelan keikka oli oikein mainio ja viihdyttävä ja hän on myös hyvä esiintyjä. Vanhojen hittien ohella kuultiin myös muutama viime syksynä tv:stä tuttu kipale. Mikäli on silmää kitarakauneudelle on Anssi Kelan keikka myös hyvä kohde. Esimerkiksi miehen käyttämä ja kuvassa näkyvä EVH-Stratocaster on oikein "käheä" soitin näin ikiaikaisen vanhentunutta sananpartta käyttäen.

Välittömästi keikan jälkeen alkoi muuten oikein kunnon elokuinen rankkasade. Onneksi nurmikenttään oli tökätty useita aurinkovarjoja, jonne minäkin pääsin sateensuojaan, sillä olemattomassa piknik-korissani ei ollut sateenvarjoa. Itse asiassa en edes omista sateenvarjoa.

Keikkakuvista ei tullutkaan ihan niin hyviä kuin ajattelin, joten laitan tähän nyt vain tämän yhden kuvan.


---

Music picnic with Anssi Kela

Two weeks ago I went to a local music picnic happening. I only wanted to see the concert by Anssi Kela so I didn't have any food or other picnic related stuff with me. I haven't seen him live before and I have listened to his music only on radio. But of course I know some of his songs and that he is a very versatile musician.

As usual, I had my camera with me. This time it was my Mamiya which I have never used in concerts. It was good that this concert was already on early evening, so there was plenty of light out there. I have used colour film before in some dark indoor concerts and the result has always been quite bad, because the artificial light becomes very yellow when you use daylight film and generally sharpness has been quite bad too. So it was good that there was daylight.

Anyway the concert was very good. If you like some beautiful guitars there is something to see in his concerts such as the EVH-Stratocaster which he uses in the first picture.

Right after the concert it started to pour rain. Luckily there were some umbrellas on the grass field. I even don't have an umbrella.

The photos didn't turn out so well, so I put only this one picture of the concert.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti