tiistai 9. elokuuta 2016

Vaeltelua kaupungilla

Olen viime aikoina vaellellut melko paljon kaupungilla ja vähän muuallakin lähiympäristössä kamerani kanssa. Olen myös alkanut käyttää lähes yksinomaan Mamiyaa, joten "muistikortissani" on ollut parhaimmillaankin tilaa vain 15 kuvalle. Yleensä kuitenkin vähemmän sillä en ole kanniskellut toista filmirullaa mukanani. Otan muutenkin enemmän yksittäisikuvia kuin sarjoja, joten filmillä on yleensä jo valmiina kuvia ennen kuin lähden liikenteeseen.

Olen niin tykästynyt Mamiyaani, ettei tällä hetkellä huvita kuvata tuolla Nikonilla juuri ollenkaan. Tuntuu, että kinofilmin pieni kuvakoko jotenkin rajoittaisi tekemisiäni. Muutenkin tällä tuntuu saavan kaikinpuolin kovin sävykästä ja kaunista jälkeä. Myönnettäköön, että tämä on myös melko raskas ja kömpelö kun eihän kamerassani ole edes hihnaa ja kooltaan tämä on melkoinen mötikkä muutenkin.

Haluaisin ehkä joskus tulevaisuudessa kokeilla myös 6x7-kameraa, joka on tietenkin jo paljon suurempi kuin tämä Mamiya 645. Keskikoon kameraksi tämä on kuitenkin vielä melko pieni ja söpö. Esimerkiksi Mamiya RZ 67 on jo todella iso järkäle kun olen sellaista kerran päässyt hypistelemään.

Ja tässä niitä kuvia. Eivät ole mitenkään aikajärjestyksessä ja osa kuvista on otettu hieman eri päivinä. Kamerana siis Mamiya 645 Pro ja filminä Kodakin Portra 400.


---

Walking around in the city

Recently I've been walking around in the city with my camera quite much. I have used my Mamiya almost all of the time and not any other cameras, so I have got only 15 frames with me. And often not even 15 frames as I tend to shoot single frames and not series, so there's often some exposed frames before I go out shooting.

I like my Mamiya so much that I even don't want to use my Nikon at all right now. It feels like 35 mm film frame is too small for me and I also really like the beautiful and smooth result I get with my Mamiya. Ok, I'll have to say this camera is a little heavy and clumsy and especially when I even don't have a strap for it.

In the future I really would like to try a 6x7 camera which is of course much bigger than this Mamiya 645. As a medium format camera this is still quite small and cute. For instance Mamiya RZ 67 is a huge camera as I have had one in my hands once.

These photos are in not any particular order and I have taken some of them on different days. The camera is Mamiya 645 Pro and the film Kodak Portra 400.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti