maanantai 9. joulukuuta 2013

Digitalisaatio

Otsikkokin sen jo kertoo - tämä kuvaaja on ottanut pienen askeleen kohti digikuvauksen maailmaa. Itse asiassa tuo askel otettiin jo kesällä, mutta laitan ensimmäiset kuvat tänne vasta nyt. Mutta ällös huoli oi lukijain, digikamera on vain väline eikä se tarkoita, että heittäisin filmikamerani välittömästi nurkkaan pölyttymään. Aion kuitenkin jatkaa kuvaamista myös filmille ja tehdä muita kokeiluja, mutta nyt rinnalla kulkee myös digi. 

Muutos tuo tullessaan ainakin värikuvia ja se mahdollistaa myös nopeamman reagoinnin ympärillä tapahtuviin ajankohtaisiin tapahtumiin kun hitaampia ja vaivalloisempia työvaiheita ei enää tarvitse tehdä. 

Kuvien säätäminen, arkistointi ja uudenlainen työnkulku tuo oman vaivansa ja opettelemisensa, joten täytyy vielä jatkaa harjoituksia Lightroomin kanssa. Täysin automatisoiduksi ei oma kuvaaminen ole vielä mennyt, sillä käytän edelleen vanhoja manuaalitarkenteisia objektiivejani.

Mutta käännetään nyt katseet kohti taivasta. Kesällä se oli vielä kirkas ja sininen.

---

Digitalization

It's a small step for mankind, but a giant leap for me - I have a DSLR. Actually I took that step already in July, but these are the first photos I put here. For me a digital camera is only a tool, so don't panic - I am still going to shoot film and continue working with my special techniques. This digitalization goes now also with me and brings some advantages such as colour photographs and better chances to post fresh photos. 

I still use my old manual lenses with my dslr, so we could say that I have digital output with a manual touch. :)

 Now let's take a look at the sky. Last summer it was still blue and bright.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti