Sivut

torstai 21. maaliskuuta 2013

Maaliskuun maisemia

Kuvittelin talven vähitellen taittuvan maaliskuun alussa olleeseen lumipyryyn, mutta kuinkas kävikään - maaliskuu lähenee jo loppuaan ja lämpötila pysyttelee edelleen sitkeästi pakkasen puolella vielä päivälläkin. Eilen oli kevätpäiväntasaus, mutta viime päivien kylmä viima ei kovin keväistä vaikutelmaa ole vielä antanut. Sentään valoisuus, ylenpalttinen kirkkaus ja lintujen laulu antavat jo merkkejä kevään saapumisesta. Uhmataan siis edelleen kevään tuloa ja laitetaan näytille maaliskuun talvisia näkymiä, joita olen viime aikoina kuvannut.

Tällä kertaa olen jalkautunut Turun keskustaan ottamaan hieman jotain street-henkisiä kuvia ihmisistä ja elämänmenosta. Mitään mieletöntä vilskettä ei talvinen kauppatori tarjonnut, mutta luultavasti keskusta muuttuu eloisammaksi kun talvi väistyy ja tulee taas lämmintä. Tai kenties tämä juuri kuvastaa parhaiten kauppatorin ankeanharmaata nykytilaa.

Olen kuvannut nämä Nikkorin 50-millisellä linssillä. En tiedä kuinka omiaan se on katukuvaukseen, mutta pidän siitä, koska se on valovoimaisin omistamistani. Tämän lisäksi se on myös varsin laadukas ja melko edullinen eli varsin hyvä yhdistelmä. Toisinaan zoom voisi olla kätevä, mutta ehkä se vie oman viehätyksensä juuri siitä oikean kuvakulman ja rajauksen hakemisesta.






Paikoin hiekka jo ropisee jalkakäytävällä, joten seuraava vaihe lienee loska ja sohjo ja tämän jälkeen hampaissa natiseva katupöly. Ainakin tuo pöydälläni oleva narsissi kukkii jo aivan täysillä!

---

These pictures were taken on a snowy day in Turku in the beginning of March. I thought that it would have been the end of winter, but no - it's still frosty and cold! I tried some street photography in the city center. Haven't done it before, but I think I should try it more in the future. There wasn't so much people on the streets, but I think the streets will be more crowded as the snow melts and the spring comes.

I used my Nikkor 50mm lens because it's fastest I have and it has a good picture quality too. A zoom lens could be useful, but maybe it also kills the creative part of photography as it's so easy to compose the picture without using your legs.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti