sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Festivaalikatsaus vuodelta 2011

Ajattelin tehdä pientä päivitystä kun en ole pitkään aikaan kirjoittanut tänne mitään. Viime aikoina ei muutoinkaan ole tullut hirveästi kuvattua, vaan olen tehnyt lähinnä omaan käyttööni pienimuotoista tietokonegrafiikkaa. Olen pyrkinyt pitämään blogin materiaalin jokseenkin ajankohtaisena ja tuoreena, mutta kun ei ole uusia kuvia, niin ei myöskään päivityksiä. Kamerassani on tällä hetkellä kyllä yksi filmirulla meneillään ja pari solaria on tulilla koko ajan, joten pian on tulossa taas jotain uudempaa kuvaa - jos niistä siis tulee jotain julkaisukelpoista.

Sitä odotellessa onkin taas hyvä kaivella arkistoja. Tällä kertaa aikakone vie vuoden 2011 Ruisrockiin Hurtsin keikalle. Aihe tuli mieleeni kun huomasin televisiossa mainoksen Hurtsin uudesta albumista Exilesta. Pidän myös varsin paljon heidän uudesta Miracle-kappaleesta, jonka olen kuullut pari kertaa radiosta. Silloin pari vuotta sitten pidin Stay-hitistä ja Hurts olikin yksi bändeistä, jonka halusin sinä vuonna erityisesti nähdä. Hassua, että olen innostunut radiohiteistä sillä yleensä tuohon hitti-sanaan ei välttämättä liity positiivisia mielikuvia. Olkoon tuo siis osoituksena siitä, että hitti voi olla myös laadukasta ja hyvin tehtyä musiikkia, eikä vain yhden yön autotunetettu viritelmä, jota pakkosyötetään joka paikassa niin että pää räjähtää. Sellaisia nuo nykyajan hitit tuppaavat olla.
Hurtsia voisin kuvata joskus uudestaankin. Se oli ainakin huomattavasti helpompaa kuin seuraavana lavan valloittanut Prodigy, jonka keikka oli kyllä armotonta tykitystä alusta loppuun. Itse asiassa Hurts esiintyy taas ensi kesän Ruisrockissa, joten ei tarvitse ainakaan lähteä merta edemmäksi kalaan.
Muutoksia on talven aikana tapahtunut myös Turku-Tukholma laivalinjalla, joten laitetaan myös pieni kulttuurihistoriallinen pläjäys laivoista, joita ei Ruissalon rannasta voi enää bongata. Nämä kuvat olen muuten ottanut prässäämällä filmiä, joten jälki on sitä myöden myös hieman rouheampaa.


M/S Silja Europa

M/S Viking Isabella. Kapteeni kiikaroi festivaalikansaa.


 ---

There's some traffic outside of Finland to my blog so I decided to make a short summary in English to serve all the readers around the world. I haven't photographed for a while, so here are some photos from my archives. These photos are taken from a local festival called Ruisrock in 2011. Hurts had a show there and they will perform also in the next Ruisrock festival this year. I like the song Miracle, so maybe I should check their brand new album Exile?

Turku-Stockholm shipline goes just in the front of the festival area (how cool is that!). These ships are now replaced by new ones, so next summer this view will be different.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti