sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Auringonkaaren tuolla puolen

Kesäaikaan siirtyminen lienee jonkinlainen maaginen rajaportti kohti kesää - ainakin näin henkisesti. Tämän kunniaksi päätin ottaa valokuvan, jonka valotusaika oli kokonainen vuorokausi - solarigrafiaa siis. Alunperin suunnittelin pitempää valotusta, mutta koska päivä oli täysin pilvetön, päätinkin kokeilla vain vuorokauden mittaista valotusta. Kuvaan kiteytyy kaikki mitä tänä maaliskuun viimeisenä päivänä 31.3.2013 on auringonpaisteen aikana tapahtunut - kenties lapsen syntymä, vanhan ystävän tapaaminen pitkästä aikaa, kaukaiseen maahan matkustaminen, hiihtolenkki, kevään ensimmäisen jäätelön syöminen, ydinsodan uhka Korean niemimaalla tai mitä vain arkista tai vähemmän arkista - maagista! 

Forecan mukaan aurinko on noussut Turussa klo 6.59 ja laskenut klo 20.11. Auringon nousua ei tästä kuvasta näe koska näkymä on länteen, mutta lasku sen sijaan näkyy. Vääristymä johtuu siitä, että paperi on ollut kaarella solarigrafiapurkissa.
Tämä maaliskuu onkin ollut harvinaisen otollista aikaa solarigrafialle. Omien havaintojeni mukaan koko kuukausi on ollut yhtä auringonpaistetta. Kenties sama jatkuu vielä huhtikuussakin.

---

I made a solargraphy today. The exposure time was only one day, so we could say this picture includes everything that happened today during the sunlight. What did you do today, the last day of March 2013?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti