perjantai 5. heinäkuuta 2013

Superautojen ohimarssi

Toukokuussa ajetun Gumball 3000 -retkueen reitti kulki myös Turun kautta ja niin päädyin minäkin satamaan ihmettelemään superautojen ohikulkua kun siihen oli sopiva mahdollisuus. En suinkaan ollut ainut utelias, sillä sataman kaduille oli ahtautunut satamäärin muitakin pääosin nuorehkoja miespuolisia katselijoita kameroineen ja tuning-Mazdoineen. Kieltämättä näky oli jokseenkin huvittava, mutta kertoo myös kilpailun saamasta huomiosta. Toinen huvittava piirre oli koko kilpailu ja sen myötä sattuneiden ylinopeuksien aiheuttama suuri julkinen halveksunta ja marina eri keskustelupalstoilla. Toisaalta Ferrari kulkee varmasti iloisemmin keskieuroopan valtateillä kuin Suomen roudan ja nastarenkaiden runtelemilla maanteillä.


Kokeilin nyt Ilfordin Pan F+ 50 -filmiä, joka on lajissaan hitainta joka on kamerassani koskaan ollut! Useimmat kuvat oli otettu varsin oudoissa valaistusolosuhteissa kuten esimerkiksi vastavaloon tai suoraan kirkkaassa auringonpaisteessa, joten täytyypä vielä ottaa uusintakierros filmin testaamiseksi. Viimeinen kuvista on otettu Kodakin T-Max 100:lle Nikkorin 85 mm:n linssillä.


 

Ai niin, bongasin erään Gumball-ferrarin Turussa juhannusviikolla. Onkohan se vielä maisemissa?


---

In May Gumball 3000 race went through Turku and as I had an opportunity, I was also in the harbour watching and photographing those exotic supercars. There was loads of other people too, but unfortunately you cannot see so many people in my photographs. I heard from news that many driver got fined by the police for speeding. The highest speedlimit in Finland is 120 km/h and it's not really much for a Ferrari or Lamborghini. Also the streets are often in quite poor condition nowadays so maybe you could have a smoother ride somewhere in central Europe. 

I also tested Ilford Pan F+ 50 b&w film. It gives a good and contrasty but still smooth result. Maybe I have to give a new try for another roll later. The last picture is taken on Kodak T-Max 100 film.

1 kommentti :

  1. Aika jännät kuvat noi kaksi ekaa! Matalalta otettu toinen kuva Lambosta - ainakin näyttää Lambolta - on erityisen hyvä. Laajis tekee kuvasta aina (monesti) kiinnostavan.

    VastaaPoista