Sivut

lauantai 29. kesäkuuta 2013

Asemalla

Kävin ikuistamassa Turun rautatieasemaa eräänä valoisana toukokuun iltana. Turun asema on jokseenkin jopa harmillisen hiljainen verrattuna esimerkiksi Tampereen asemaan. Mutta toisaalta se on ymmärrettävää sillä Turun asema palevelee enemmän pääteasemana kuin kauttakulkuna tai vaihtoasemana. Sen sijaintikaan ei ole yhtä keskeinen kuin esimerkiksi Helsingissä tai Tampereella.

Olen kuitenkin tyytyväinen kuviin sillä ilta ja valo olivat kauniita. En myöskään muistanut että Kodakin T-Max 100 tuottaa näin pehmeitä ja kauniita sävyjä. Siitä on kyllä aikaa kun olen viimeksi kuvannut enemmän tällä filmillä. Nämä on kuvattu jälleen 50mm:n linssillä, jota monet pitävät jokseenkin tylsänä. Itse olen päinvastoin tykästynyt siihen kun noin vuosi sitten kotiutin eBaystä laadukkaan, mutta edullisen normaaliobjektiivin. Laadukkaalla optiikalla voi saada laadukasta jälkeä ja kiinteä polttoväli pakottaa kiinnittämään huomiota sommitteluun aivan eri tavalla kuin zoomin kanssa kuvatessa. Olen kai taas kehittynyt hieman valokuvaajana. :)







---

At the railwaystation

I took some photos of Turku railwaystation in May. It's not very busy station because you can take the train only to two directions and we don't have local train traffic here. Also the railwaystation could be nearer the city center as they have for example in Helsinki or Tampere.

The evening and the light was beautiful and I am quite happy with the results. I didn't remember that Kodak T-Max 100 could produce so beautiful tones of grey. I took these with my 50mm lens. Some people think that it's a boring lens, but I think it's not if you only have a good one. When you operate with prime lenses you have to pay more attention to composition of the picture. I think I have developed as a photographer recently. :)

(Unfortunately you don't get the joke that is hidden in the last picture if you don't understand Finnish.)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti