perjantai 11. tammikuuta 2013

Pahvikoristeet

Olin jo pidemmän aikaa pyöritellyt päässäni ajatusta pahvista, rautalangasta tai jostain muusta materiaalista tehdyn rakennelman tekemisestä. Kenties pelkästä tekemisen ilosta, mutta osaltaan halusin myös rakentaa jonkinlaisen mielenkiintoisen struktuurin roikkumaan katosta ja somistamaan kotiani. Ja kas, sitten tuli joulu joka antoi hyvän kimmokkeen ottaa sakset ja askarteluveitsi käteen. Sain inspiraation askarteluun eräästä näkemästäni joulukuusesta, jonka koristeissa oli käytetty kierrätysmateriaaleja. Päätin myös itse kokeilla millaisia koristeita syntyy kotioloissa askartelemalla. 

Hain siis marketista tyhjiä pahvipakkauksia ja askartelupuodista värikartonkia ja paperiliimaa. Halusin tehdä monimuotoisen kappaleen, jonka voisi ripustaa roikkumaan esimerkiksi kuusen oksasta tai katosta. Kokeilujen ja erehdysten kautta keksin tekniikan, jolla litteästä pahvista sai tehtyä hienoja kolmiulotteisia kappaleita. Tein ensin pari kokeilua akryylimaalilla maalatusta pizzalaatikosta, mutta niistä ei tullut kovin kummoisia. Paljon vahvemman rakenteen ja siistimmän jäljen sai kun liimasi pahvin päälle värikartonkia ja leikkasi vasta sitten halutun muodon. 

Pahvien liittämiseen en käyttänyt lainkaan liimaa tai teippiä, vaan kaikki on tehty liitoksin ja taittelemalla pahvia. Mielestäni koristeista tuli varsin hienoja, mutta niiden tekeminen oli myös melko hidasta ja työlästä. Ohessa taiteellisen pelkistetty kuva lopputuloksesta ilman värejä. Kenties askartelen jotain suureellisempaa ensi kerralla.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti