Sivut

tiistai 14. heinäkuuta 2020

Digitaalisia iltakuvia

Ajattelin taas pitkästä aikaa laittaa tänne blogin puolelle vähän päivitystä. Tämä kirjoitus oli tarkoitus julkaista jo keväällä, mutta jostain syystä se kuitenkin jäi luonnoksiin. No, tässäpä se nyt on pienin lisäyksin.

---

Kävin jokin aikaa sitten kuvaamassa digikamerallani ja huomasin, että se oli yllättävän hauskaa. Viime kerrasta olikin jo aikaa. On siitä tietenkin etua, että kuvan näkee heti ja voi tämän perusteella tehdä tarvittavat korjaukset valotukseen. Tämä tuli taas huomattua.

Illalla tehdyllä kuvausreissulla tapasin myös paikallisen harvahäntäisen ketun, joka on herättänyt huomiota ainakin sanomalehden yleisönosastolla. Kettu osui myös yhteen kuvaan, mutta koska käytössäni oli toiseen tarkoitukseen säädetyt manuaaliasetukset, jäi tämä ruutu melko tummaksi. Ei siitä kyllä muutenkaan olisi tullut mitään vuoden luontokuvaa ja ketun osuus koko kuvasta jäi myös melko vaatimattomaksi.



Otin nämä kuvat Nikon D300:lla, joka alkaa ikänsä puolesta lähestyä jo digikameroiden vanhempaa osastoa. Iästään huolimatta se on mielestäni edelleen oikein laadukas ja relevantti kamera. Kameroiden sisällä oleva tekniikka ja kennot kehittyvät koko ajan suurin harppauksin, mutta hyvä kamera on muutakin kuin viimeisintä tekniikkaa oleva kenno ja muut tekniset hienoudet. D300 oli aikanaan Nikonin kroppikennoisten lippulaivamalli ja sen huomaa jo kameran rakenteessa. Kamerassa on paljon metallia, se on hyvin ergonominen ja tarvittavat säätimet on sijoitettu omien painonappien taakse eikä vaikeasti selailtaviin valikoihin. Ainoa moitteen sija tässä kohtaa voisi olla kuminen kädensija, jonka liimaus rungosta on irronnut kädensijan keskikohdasta. Tämä tosin on tietääkseni ollut melko tyypillinen ongelma ainakin Nikonin kameroissa. Vankan rakenteensa vuoksi tämä on myös melko painava kamera.

Mutta jos siis haet valokuvaamiseen sopivaa digijärjestelmäkameraa (tällä kyseisellä mallilla ei voi kuvata videoita), kannattaa ehkä katsella käytettyjen markkinoilta näitä. Maksavat noin 200 euroa, eli eivät paljon mitään siihen verrattuna kuinka hyvä kamera on kyseessä.



Ja olisi tähän voinut laittaa ehkä muitakin kuin taiteellisia epäterävyyskuvia, mutta tällainen oli tämän kuvausreissun anti tällä kertaa.

---

Digital night shots

For a long time here's a new post! I already made this on May, but somehow it just stayed in the drafts folder. So here it is with some additions.

---

I made a small photo walk with my digital camera and found out that how fun it was. It was a long time ago when I used it last time. It's always beneficial that you can check the exposure right away when you have taken the photograph.

During my walk I met a fox with a thin tail. The fox was on one of my photographs, but the photo was a bit too dark as I had manual controls for different scene. Anyway, it wasn't going to be a wildlife photography of the year.

I took these with my Nikon D300 which is soon becoming the older section of digital cameras. Even though it's quite old I think it's still a very good and relevant camera. The technology inside cameras is developing in big leaps every year, but I think a good camera is something more than just a good censor and packed with latest technology. D300 was the flagship camera of Nikon's DX-camera range during that time and you can really see and feel it when you take this camera in your hands. There's a lot of metal and the camera is very ergonomic. All necessary adjustments are behind knobs and buttons and not inside menu's that would be too slow and difficult to use. Only bad thing in this camera would be the rubber hand grip that is a bit loosen. But that's a typical problem for some of Nikon's cameras. Because this is a sturdy camera it's also quite heavy.

So if you are looking for a SLR for digital photography (you cannot take videos with this particular model), consider checking out these from the second hand markets. They are around 200 euros, which is almost nothing compared to how good these cameras actually are.

And I could have put some other photos here than just these artistic bokeh-pictures, but this is what my photo walk was this time.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti