torstai 4. toukokuuta 2017

Kevään neilikka

Kokeilin alkuvuodesta valaistuksen vaikutuksia asetelmissa ja tässä jatkoa. Aikaisemmin julkaisemaani kirjoitukseen laitoin värikuvia, mutta tässä vielä myöhemmin ottamani mustavalkokuva.

Täytyy sanoa, että mustavalkofilmien parissa työskentely on paljon miellyttävämpää ja mutkattomampaa kuin värifilmien, koska tällöin ei esimerkiksi tarvitse säätää ja arvailla väritasapainoa johonkin sellaiseen oletettuun oikeaan suuntaan. Skannerin suoraan antamat värit eivät yleensä ole mikään absoluuttinen totuus ja paljon myös riippuu siitä millaiselta näytöltä kuvia katselee ja minkä perusteella säätöjä tekee.

Pelkästään kontrastin ja valoisuuden säätämisessä sekä etenkin roskien poistamisessa on jo tarpeeksi työtä, varsinkin jos kuvia on suuri määrä. Sain muuten pari päivää sitten kokea tämän ihanuuden kun skannasin ja käsittelin kerrallaan yli 70 kuvaa. Jatkossa sitten vähemmän kerrallaan.

Tässä neilikka keväälle.---

Carnation of spring

Here's some follow up to my lighting tests in still-life photography. I had some colour shots, but here's a b&w photograph which I took later.

I have to say that working with b&w film is much easier than working with colour film, because you don't have to fine tune the colour balance at all. What comes out from the scanner may not be the truth. Result depends also on what kind of display you use. 

Fine tuning contrast and removing the dust particles is enough of work if you have a lot of photos on your work list. Just a couple of days ago I had over 70 photos to be scanned and retouched at the same time. Next time less work for once.

Here's a carnation for spring.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti