sunnuntai 31. elokuuta 2014

Suuremmalla kuvalla

Pitkästä aikaa blogin puolella taas! Kesä alkaa vähitellen olla lopuillaan ja syksy aluillaan, mutta ei anneta sen häiritä.

Kesän aikana toteutin yhden haaveeni ja hankin itselleni keskikoon kameran! Kyseinen laitos on Mamiya 645 Pro eli tekniikkaa tuolta nousevan auringon maasta. Kameran käyttö vaati alkuun pientä totuttelua sillä se toimii hieman omalla logiikallaan. Tosin vielä on totuttelua jäljellä sillä olen kuvannut vasta ensimmäisen rullan eli 15 kuvaa. Vielä pitäisi opiskella kuinka rullafilmi kelataan spiraalille ja kehittää filmi, jotta näkee lopputuloksen.
Kameran mukana tuli myös kuiluetsin, joka on mielenkiintoinen lisä. Tosin kuvan sommittelu pelkkää kuiluetsintä käyttäen on melko vaikeaa sillä etsimessä näkyvä kuva on peilikuva. Vaistomaisesti kameraa tulee siis aina käännettyä väärään suuntaan jos katsoo pelkästään etsimestä. 

Yhdestä rullasta saa vain 15 kuvaa, mutta se ei haittaa, vaan päinvastoin uskoisin sen sopivan omaan harkittuun kuvaustyyliini varsin hyvin.


---

With a bigger picture

Long time no see! Summer is almost over, but that's not a problem.

I bought a medium format camera during this summer! That's what I've been dreaming about for a long time. I have already photographed one film, but I haven't developed it. First I have to study how to roll a medium format film to a spiral and then develope it to see the results.

You can take only 15 frames on a filmroll, but I think it suits very well to my style of taking photographs. We'll see soon how my first medium format photographs look like.Ei kommentteja :

Lähetä kommentti