perjantai 11. huhtikuuta 2014

Helsingin näkymiä

Tein viime viikolla pienen visiitin Helsinkiin ja otin siinä ohessa myös muutaman valokuvan. Olin aikeissa ottaa myös neulanreikäkamerani mukaan, mutta se ei ole aivan vielä valmis eikä olisi muutenkaan mahtunut enää laukkuuni kahden muun kameran kanssa. 

Helsingin uudet keskuskirjasto sekä raitiovaunu olivat nähtävyyslistallani. Kirjasto on ulkoa kaunis ja linjakas, mutta sisäpuolelta se oli jokseenkin tavanomainen ja siten myös ehkä pienoinen pettymys. Arkkitehtuurikuvien ottaminen superlaajakulmalla ei muuten ole kovin hyvä idea, sillä suoria pysty- tai vaakalinjoja ei sillä juurikaan saa, vaikka kuinka vääntelisi Lightroomin kanssa. Tässä tosin sellainen kuvakulma, jossa vääristymät eivät haittaa.
Onnistuin näkemään uuden raitiovaunun vasta juuri ennen kotiin lähtöäni. Niitä ei taidakaan olla vielä kuin vasta muutama liikenteessä. Raitiovaunu tarttui filmille eikä digille, joten sitä ei nähdäkään vielä tässä.


---

Helsinki views

Last week I had a visit in Helsinki and I took also some photographs. I wanted to take one of my pinhole cameras with me, but it isn't ready yet and also it didn't fit to my baggage with the two other cameras I had with me. 

I like the new library which looks very nice from outside (from inside it wasn't that impressive). The library is the brown building on the top.

I also wanted to see the brand new tram of Helsinki and managed to see it just before I went home. I took a picture of it with my film camera so it's not that green tram above. You will probably see it later.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti