torstai 30. tammikuuta 2014

Tammikuun valoa

Talven pimeys alkaa silminnähden hiipua jo näin tammikuussa, mikä on ihan piristävää. Kävin eilen kuvaamassa ja reittini varrelle osui tämä näkymä. Eihän siitä voinut olla ottamatta kuvaa kun tuo keltainen rakennus ja syvänsininen taivas loivat niin mukavan ja valaisevan näkymän.


Muuten, jostain syystä Lightroomissa käsitelty kuva on sävyiltään hieman erilainen kuin sieltä ulos otettu lopullinen kuva. Viimeksi mainittu on siis paljon värikylläisempi. Onkohan tuo pelkkä ominaisuus vai säädettävissä oleva asia? Näyttöni ei ehkä myöskään ole viimeisen päälle kalibroitu ja kuvankäsittelyyn muutenkaan optimoitu.

Aiemmin ehdin jo epäillä mahtaako talvi tulla ollenkaan, mutta onneksi olin väärässä ja tässä on jo muutaman viikon ajan päästy nauttimaan pakkasista ja viime päivinä myös hyytävästä viimasta. Joki ja merenrannat ovat myös jäätyneet ja pilkkijät ovat tulleet esiin koloistaan.---

The light of January

As you can see the darkness of winter is slowly leaving behind. I spotted this sight yesterday and I had to to take a picture of it. I love the contrast between the bright yellow building and deep blue sky. Actually it wasn't so saturated and colourful, but for some reason Lightroom makes a bit saturation to my photographs when I export them. I don't know if it's about the settings or what.

By the way there has been nice and frosty winter weather here few weeks already. The river and sea are frozen and the ice-fishers have started their season.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti