Sivut

sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Meren rannalla Hangossa

Näin kesäajan päättymisen kunniaksi: luonnosasteelle jäänyt kirjoitus viime kesältä.

Tehtiin siis kesällä pieni retki Hankoon eli Suomen eteläisimpään kärkeen. Kaupunki ja sen sileäksi hioutunut kallioinen rannikko ovat varsin kauniita ja etenkin kun meri on niin voimakkaasti läsnä kaikkialla. Satama-altaaseen ja joihinkin mataliin lahdelmiin oli kuitenkin valitettavasti kertynyt sinilevää melko runsaasti.



Tulliniemessä on muuten aivan uusi luontopolku. Ennen suljettuna ollut alue on siis avattu virkistyskäyttöön. Kauniilla alueella on myös joitain harvinaisia kasvilajeja. Tämän lisäksi kaislikossa rymysi kaksi peuraa.

Ja nähtävästi en osaa ottaa kuvia, joissa horisontti olisi suorassa. Tämä tulee myös harmillisen hyvin esille merimaisemista, joissa horisontti näkyy. Pitäisi ilmeisesti hankkia kameraan uusi tähyslasi, jossa on vaakasuuntainen apuruudukko.





Huomasin muuten, että Ylellä on käynnissä hauska kilpailu, jossa haettiin haastajaa vuoden luontokuvalle eli vuoden betonikuvaa. Olenkin nyt katsellut viimeiset kaksi päivää betonista rakentuvaa kaupunkia ja sen rosoista kauneutta hieman eri silmin kuin tavallisesti. Ja onhan vuoden betonikuvassa kyllä ehdottomasti potentiaalia vaikka mihin! Vuoden betonikuva tulikin hyvään saumaan kun juuri julkaistusta vuoden luontokuvasta alettiin välittömästi itkeä ja valittaa, kun kyseessä olikin maalauksellinen ja abstrakti kuva eikä mikään "oikea luontokuva".



----

 By the sea

Ok, here's an unreleased post from last summer. About a time to get it released!

I made a trip with my family to Hanko which is the southernmost city of Finland. You can really feel and smell the sea because it's so close everywhere. The coastline is also very beautiful as the rocks are very smooth. Unfortunately there was some bluegreen algae in harbour and some other places in the sea. That's how the Baltic Sea is nowadays - in a bad bad condition.

And as you can see, it looks like it's impossible for me to take photos with a straight horizon line. I guess I need a new viewfinder screen with horizontal lines to my camera.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti